• Útmutató
 • Letöltés
 • Mi az a SoftEther?
 • Kompatibilitás

1Töltsd le a SoftEther Windows klienst, és indítsd el a telepítést. A telepítéshez adminisztrátori jogosultság szükséges.

2Menj végig a telepítési folyamaton, mindenhol választhatod az alapértelmezettet. A komponenseknél a “SoftEther VPN Client”-et kell választani.

3A telepítés végeztével indítsd el a SoftEther VPN Client Manager programot, amit a telepítő is felajánl. A programban, ha korábban nem használtad, még nincsenek hálózati kapcsolatok és hálózati adapterek.

4Importáld a programban a kiválasztott vipVPN kapcsolatot. Ehhez először a honlapunkról le kell tölteni a megfelelő országhoz és szerverhez vonatkozó kapcsolatot, majd a programban jobb klikk és “Import VPN Connection Settings”. Itt ki lehet választani a fájlt és Open. A programba több vipVPN kapcsolat is hozzáadható vagy importálható.

5Csatlakozáshoz válaszd ki a kapcsolatot, jobb klikk és Connect. Ha ez az első kapcsolat, akkor a program létrehoz egy virtuális ethernet adaptert, ez pár másodpercet fog igénybe venni. Első csatlakozásnál megkérdezi a felhasználónevet és jelszót, itt add meg a vipVPN honlapon használt adatokat.

6Sikeres csatlakozás esetén a program lekéri az új IP címet és erről értesítést ad. Innentől befejeződött a kapcsolat létrehozása, és élvezheted a vipVPN nyújtotta biztonságos és szabad internet elérést.

+1Lecsatlakozáshoz válszd ki a kapcsolatot, jobb klikk és Disconnect.

+1Automatikus indításához a kiválasztott kapcsolatra jobb klikk, és Set as Startup Connection. Ezzel a következő Windows indításkor automatikusan csatlakozik a rendszer.

Az aktuális, általunk javasolt kliens letölthető innen. Az összes korábbi verzió megtalálható a SoftEther letöltési honlapján itt.

A jelenleg elérhető kapcsolatok és konfigurációs fájlok:

Magyarország, Budapest (L1S2)

SoftEther VPN is free open-source, cross-platform, multi-protocol VPN client and VPN server software, developed as part of Daiyuu Nobori’s master’s thesis research at the University of Tsukuba. VPN protocols such as SSL VPN, L2TP/IPsec, OpenVPN, and Microsoft Secure Socket Tunneling Protocol are provided in a single VPN server. It was released using the GPLv2 license on January 4, 2014.

SoftEther VPN supports NAT traversal, making it useful to run VPN servers on computers that are behind residential gateways, facility routers, and firewalls. Firewalls performing deep packet inspection are unable to detect SoftEther’s VPN transport packets as a VPN tunnel because HTTPS is used to camouflage the connection.

SoftEther VPN optimizes performance by using full Ethernet frame utilization, reducing memory copy operations, parallel transmission, and clustering. Together, these reduce latency normally associated with VPN connections while increasing throughput.

A SoftEther az alábbi Windows verziókkal kompatibilis. A leírás 8.1 alatt készült, minimális eltérés a vizuális megjelenésben lehet más verzióknál.

 • Windows (32bit, 64bit)
  Windows 98 / 98 SE / ME / NT 4.0 SP6a / 2000 SP4 / XP SP2, SP3 / Server 2003 SP2 / Vista SP1, SP2 / Server 2008 SP1, SP2 / Hyper-V Server 2008 / 7 SP1 / Server 2008 R2 SP1 / Hyper-V Server 2008 R2 / 8 / Server 2012 / Hyper-V Server 2012 / 8.1 / Server 2012 R2 / 10 / Server 2016

Az alábbi nem-Windows operációs rendszerekkel kompatibilis még a SoftEther, de ezek beállítása nagyobb technikai ismeretet igényelhet:

 • Linux (32bit, 64bit)
  Linux 2.4, 2.6, 3.x, 4.x
 • Mac OS X (32bit, 64bit)
  Mac OS X 10.4 Tiger / 10.5 Leopard / 10.6 Snow Leopard / 10.7 Lion / 10.8 Mountain Lion
 • FreeBSD (32bit, 64bit) (Server and Bridge only)
  FreeBSD 5, 6, 7, 8, 9
 • Solaris (32bit, 64bit) (Server and Bridge only)
  Solaris 8, 9, 10, 11

© 2010-2017 vipVPN. All rights reserved.

Click Me